Plaže i uvale

Česminica

Plaža se nalazi na južnoj strani otoka Hvara, u mjestu Sućuraj. Dno plaže je plitko i pješčano, a obala je dijelom šljunčana, a dijelom kamenita. Na plaži se nalazi caffe-bar, a opremljena je tušem.

Bilina

Šljunčano-kamenita plaža (sa sjeverne strane), 500 m od centra mjesta s pogledom na Makarsko primorje i  Biokovski masiv, pristupačna za dolazak pješke kroz uske stare kale , kao i vozilima novom cestom koja vodi sve do uvale Mlaska.

Perna

Slikovita pješčana uvala okružena gustom borovom šumom na južnoj obali otoka, gdje ćete, uz netaknutu prirodu, uživati u suncu i azurno plavom moru.

Mlaska

Lijepa pješčana uvala na sjevernoj strani otoka, smještena podno guste borove šume, s malim pristaništem za brodove, idealno je mjesto za odmor. U uvali postoji auto-kamp, a dijelovi uvale su i naturističko kupalište.

Mrtinovik

Uvala na južnoj strani otoka Hvara, oko 10 km udaljena od mjesta Sućuraj. Šljunčana uvala Mrtnovik na južnoj obali otoka oduševljava netaknutom prirodom, kristalno čistim morem, te pruža svakom posjetitelju izniman doživljaj.

Pelinovik

Na južnoj obali otoka Hvara, nedaleko sela Bogomolje, nalazi se uvala Pelinovik sa lijepim šljunčanim žalom. Tražite li mjesto za odmor dalje od gradske vreve, posjetite uvalu Pelinovik i uživajte u tišini i mirisima hvarske flore.

Kozja

Kozja je uvala na južnoj strani otoka Hvara, oko 4 km udaljena od mjesta Bogomolje. Šljunčana uvala Mrtnovik na južnoj obali otoka oduševljava prekrasnom plažom . Uživajte u prekrasnoj prirodi sunčanog otoka Hvara prekrivenog šumom, poljima lavande, vinogradima i maslinicima.

Smokvina

Na samo 3 km udaljenosti od sela Bogomolje, na južnoj obali otoka Hvara, smjestila se uvala Smokvina sa prelijepim šljunčanim žalom. Do uvale se može doći s mora ili automobilom iz mjesta Bogomolje.

Smrska

Bogomoljske vale idealne su za vaš odmor, gdje ćete ležeći na šljunčanoj plaži ili u hladovini bora opustiti svoja čula uz svježinu ljetnog maestrala, pjesmu neumornih cvrčaka i mirise bujne hvarske flore. Osim s mora, do uvala se može doći i automobilom iz sela.

Sport i rekreacija

U Sućurju na otoku Hvaru je moguće iznajmiti manje brodice, bicikle i skutere. Svi koji vole biciklizam, trčanje i šetnju mogu uživati na više od 30 km staza oko mjesta.

Stari pješački putovi koji su vodili većinom do maslinika i vinograda, posljednjih su godina prošireni jer su osobni automobili i teretna vozila zamijenili magarce, koji su stoljećima bili jedini prijevoz. Ovi putovi namijenjeni su prvenstveno poljoprivrednicima i protupožarnoj zaštiti, ali ih sve više koriste i rekreativci. Prolazeći ovim stazama(uz more ili po brdu, blizu mjesta ili malo dalje, kroz šume ili maslinike) može se uživati u netaknutoj i zanimljivoj prirodi.

Pogledi na Sućuraj i krajolik koji ga okružuje (Neretvanski i Hvarski kanal, planina Biokovo s Makarskim primorjem, poluotok Pelješac te otoci Brač i Korčula) su zaista atraktivni i tvore veličanstven dekor.

Podmorje je doista zanimljivo zbog bujne morske vegetacije i riba koje tu obitavaju pa će ljubitelji ronjenja i podvodnog ribolova doći na svoje.

Svi koji vole ribolov imaju izbor između ribolova s kopna i s broda. Budući je Sućuraj ribarsko mjesto, moguće je naći ljubaznog domaćina koji će turiste svojom malom brodicom rado odvesti u ribolov.

Mjesni nogometni klub Mladost ima svoje nogometno igralište na kojem se odigravaju utakmice Hvarske nogometne lige. Za vrijeme turističke sezone liga se ne igra, ali igralište slobodno mogu koristiti svi koji to žele.

Općina Sućuraj © 2021. Sva prava pridržana

Skip to content