Ribarske noći

Ribarske noći održavaju se u centru mjesta na rivi, najčešće 3 puta tijekom srpnja i kolovoza. Radi se o pučkoj fešti na kojoj nastupaju domaći izvođači zabavne glazbe. Program započinje oko 18:00 sati, kada se posjetiteljima nudi pečena riba s gradela i vino. Na fešti uvijek bude velik broj ljudi, a zabava uz ples i pjesmu traje do dugo u noć. Osim hrane, pića, glazbe i plesa, svaki put se organizira i lutrija, na kojoj su dobici proizvodi i usluge sućuranskih gospodarstvenika (večere u restoranima, izleti brodovima, poklon paketi i sl.).

Tam Tam Music Festival

Tam Tam Music Festival je glazbena manifestacija koja se od 2012. godine održava na sućuranskom nogometnom igralištu, 1 km udaljenom od centra uz cestu Sućuraj – Hvar. Glavni program festivala čine kvalitetni domaći i inozemni alternativni rock izvođači te DJ-evi elektronske glazbe. Povijest sućuranskog underground-a seže u 1997. godinu, kada se organizirao prvi party elektronske glazbe u velikoj roh bau kući na kraju naselja. Slijedile su zabave na heliodromu, u uvali Perna i na ostalim egzotičnim mjestima koja su bila dovoljno udaljena da se nitko ne buni zbog buke. Dok se do ljeta 2006. uglavnom radilo o događanjima u kojima je primat imala elektronska glazba, novoosnovani sućuranski rock bendovi Ludilo Škarik i The Neće Nikako živjeli su rock scenu Sućurja i potrudili se da od tada u svim budućim underground-ima osim elektronske, bude barem ravnopravno zastupljena i rock glazba. Godine 2008. prvi se put održava koncert na nogometnom igralištu, a bina se sastojala od dva tamića (mali kamioni marke TAM). Od 2009. do 2011. godine na zabavama na igralištu binu su činila također 2 tamića. Dana 3. kolovoza 2012. godine, pred oko 400 posjetitelja, prvi put je održan pravi festival, a zbog TAM-ovih kamiona koji su organizatorima prirasli srcu naziv festivala bio je neupitan – rođen je Tam Tam Music Festival.  

Koncerti

Nekoliko puta tijekom ljeta, najčešće ispred crkve sv. Jurja, održavaju se koncerti. Uglavnom se radi o izvođačima ozbiljne glazbe, šansone ili nastupu klapa. Klapa je skupina najčešće od 5 do 8 pjevača koji njeguju autohtonu dalmatinsku višeglasnu pjesmu. Iako je klapsko pjevanje izvorno a capella, klape često koriste i instrumente kao što su mandoline i gitare

Izložbe

U mjestu djeluje (ili je djelovalo) nekoliko slikara amatera čiji se likovni radovi povremeno izlažu. Do sada su radove izlagali: Josip Slavić, Roko Grubić, Sveten Godinović Kika, Pavao Piacun, Zlatko Jeličić, Joze Vuljan, Ivan Vuljan, Irma Ukropina i Ivica Vujnović.

Kazališne predstave

Svako ljeto hrvatskom obalom putuju brojne kazališne družine, a neke od njih svrate i u Sućuraj. Predstave se održavaju ispred crkve sv. Jurja ili iza škole.

Općina Sućuraj © 2021. Sva prava pridržana

Skip to content